Administrere stillinger
Denne veiledningen viser deg hvordan du holder stillingene dine oppdatert: legge til en ny, redigere opplysningene til en eksisterende, og ta en stilling ut av bruk eller hente den tilbake. En stilling er rollen noen har, for eksempel ROV-pilot eller dekksformann, og den definerer også kompetansene som forventes av alle som har den.
:::info Virksomheter med et eksternt HR-system Stillinger og rapporteringslinjer er skrivebeskyttet når de synkroniseres fra HR-systemet. Gjør strukturendringer der og la dem synkroniseres til Markular. Du kan fortsatt bruke siden til å lese strukturen. Se Arbeid med personell som styres av et eksternt HR-system. :::
Før du starter
- Du trenger tillatelsen Administrere personell for å legge til, redigere, deaktivere eller reaktivere en stilling. Med Se personell kan du åpne siden og lese strukturen, men ikke endre den.
- Det hjelper å vite hvor den nye eller endrede stillingen sitter i rapporteringslinjen, fordi stillinger er ordnet som et hierarki.
Steg
- I People, åpne Stillinger. Du vil se organisasjonen din som et tre til venstre, med tellere for totalt, aktive og ledige stillinger over det.
- Snevre treet inn om du trenger det, ved hjelp av filtrene Land, Avdeling, Jobbkapsel og Ledighet, eller kryss av for Vis inaktive for å inkludere stillinger som ikke lenger er i bruk.
- For å legge til en stilling, velg stillingen den skal rapportere til, og velg deretter Legg til stilling. Fyll inn opplysningene, inkludert plassen i strukturen og kompetansene som forventes av rollen, og lagre. En ny stilling starter som ledig til du tildeler noen.
- For å redigere en stilling, velg den i treet. Endre opplysningene i panelet til høyre, og lagre. Endringene dine trer i kraft overalt der stillingen brukes.
- For å ta en stilling ut av bruk, velg den og velg å fjerne den. Hvis stillingen har tildelingshistorikk, deaktiverer Markular den og beholder historikken i stedet for å slette den. En stilling som aldri har vært brukt og ikke har noen personer som rapporterer til den, kan slettes helt.
- For å hente en deaktivert stilling tilbake, kryss av for Vis inaktive, velg stillingen, og velg Reaktiver.

Merk at en stilling definerer kompetansene som forventes av den. Å sette disse riktig er det som lar resten av Markular fortelle deg når noen er planlagt inn i en rolle de ennå ikke er kvalifisert for. For å forstå hvordan dette henger sammen, se Slik fungerer stillinger og organisasjonsstrukturen.