Fremtidige, aktive, inaktive og slettede personer
Tilstanden til en personpost avgjør om personen vises i daglige arbeidsstyrkevisninger og hva HR kan gjøre videre. Det er derfor viktig å kjenne forskjellen før du gjør en endring.
Fremtidig medarbeider
En fremtidig medarbeider er lagt til for onboarding, men har ennå ikke blitt del av den aktive arbeidsstyrken. Autoriserte HR-brukere finner personen under People → Journeys → Future starters. Personen skjules fra ordinær Directory, arbeidsstyrkeinnsikt og operativ planlegging frem til HR aktiverer dem.
Hvis personen ikke skal begynne, trekker du personen i stedet for å aktivere eller slette. Tilbaketrekking stenger preboardingtilgangen og beholder prosesshistorikken. Se Legg til og følg en fremtidig medarbeider.
Aktiv
En aktiv person er et nåværende medlem av arbeidsstyrken din. De vises i oversikten, kan få stillinger, planlegges og arbeides med på vanlig måte. Dette er tilstanden en person er i så lenge de er tilknyttet dere, enten de er en direkte ansatt eller innleid via et byrå.
Inaktiv
En inaktiv person beholdes på register, men er ikke lenger nåværende, for eksempel noen som har sluttet eller er mellom oppdrag. Historikken deres holdes intakt, men de filtreres bort fra den daglige listen slik at det gjeldende bildet ditt holdes ryddig. En inaktiv person kan reaktiveres senere, noe som gjør dette til det rette valget for alle som kan komme tilbake.
Slettet
Å slette en person er permanent og ugjenkallelig. Det sletter registeret og alle tilhørende data (historikk, adresser, pårørende, kompetanser, dokumenter og vedlagte filer) for godt, uten angremulighet. Slett bare noen som ble lagt til ved en feil. For noen som kan komme tilbake, eller hvis opplysninger du fortsatt kan trenge, inaktiver dem i stedet.
Inaktivere eller slette?
| Situasjon | Gjør dette |
|---|---|
| Personen forbereder seg på å begynne og har ikke hatt første arbeidsdag | Behold som fremtidig medarbeider |
| Den fremtidige medarbeideren skal ikke begynne | Trekk tilbake |
| Personen har sluttet, men kan komme tilbake, eller du trenger å beholde historikken deres | Inaktiver |
| Personen er mellom oppdrag | Inaktiver |
| Personen ble lagt til ved en feil | Slett |
| Personen trengs ikke lenger og det er ingen grunn til å beholde dem | Slett |
Tommelfingerregelen: inaktiver for å beholde historikken og la døren stå åpen for en retur, og slett for å ta ut av bruk noen som ikke burde vært der eller ikke lenger trengs. Du endrer en persons tilstand fra registeret deres. Se Rediger opplysningene til en person.